ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ Φ.Η.Μ. ΣΤΟ ESEND / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την πρόσφατη ενημέρωση από την ΑΑΔΕ προς όλους τους κατόχους Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) για τον έλεγχο της ορθής διαβίβασης των Ζ λιανικής στην πλατφόρμα eSend της ΑΑΔΕ, η L@BNet Service4u προχωρά στην περαιτέρω διευκρίνιση της διαδικασίας που πρέπει να πραγματοποιήσετε, μόνο εφόσον εκδίδετε αποδείξεις λιανικής ταμειακής μηχανής και Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού

Έλεγχος για το αν έχουν ανέβει τα Ζ στην ΑΑΔΕ

Τα Ζ που έχουν αποσταλλεί στο taxis μέσω του φορολογικού μηχανισμού ή της ταμειακής μηχανής μπορούμε να τα δούμε εδώ:

https://www1.gsis.gr/tameiakes/myweb/esend.php

Το πληκτρολογούμε στο browser (Mozilla, Chrome, Edge) ή πατάμε στο παραπάνω link.

Πατάμε στο κουμπί ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Πληκτρολογούμε το Όνομα χρήστη και τον Κωδικό πρόσβασης του TAXIS NET.

H εφαρμογή ζητά το αρχικό όνομα & κωδικό (username & password) που χορήγησε το TAXIS στην επιχείρηση και όχι τα τυχόν αλλαγμένα που δημιούργησε ο λογιστής ή ο ίδιος ο πελάτης .

Πατάμε την επιλογή “Διαβιβασθέντα αρχεία S.TXT”

Στη λίστα με τους φορολογικούς μηχανισμούς ή ταμειακές μηχανές της επιχείρησης, αρχικά ελέγχουμε τις στήλες “Τελευταία προσπάθεια αποστολής” και “Τελευταίο Ζ”. Εκεί, βλέπουμε την τελευταία αποστολή από τον ΦΗΜ, των αποδείξεων λιανικής στην ΑΑΔΕ.

Αφού ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες και εφόσον διαπιστώσετε πως ο ΦΗΜ σας δεν ανεβάζει σε καθημερινή βάση τα Ζ λιανικής σας στο eSend, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία μας για περαιτέρω υποστήριξη.

Υπενθυμίζουμε πως ο έλεγχος των δεδομένων και η ορθή αποστολή τους στα online συστήματα της ΑΑΔΕ, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του εκδότη των παραστατικών, συνεπώς είναι δική σας ευθύνη να ελέγχετε την ορθή διαβίβαση στην ΑΑΔΕ των παραστατικών που εκδίδετε.

Σε περίπτωση που δεν παρατηρήσετε πρόβλημα κατά τον έλεγχο σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, παρακαλούμε όπως αγνοήσετε αυτό το μήνυμα.